Prostorije Gimnazije "Veljko Petrović" Sombor

Svečano otvaranje u 10h

26. novembar 2022.

FBF-12

Fizi Bizi Fest (FBF 12) je međunarodni naučno-popularni događaj
koji već jedanaest  godina unazad promoviše nauku među decom i mladima. FBF 12 je jedan od najvažnijih obrazovnih događaja u gradu koji promoviše bavljenje naukom, on je mesto okupljanja talentovane dece i mladih, kao i stručnjaka koji se aktivno bave naukom. Program FBF 12 ima za cilj razvijanje interesovanja i ljubavi prema nauci, podizanje nivoa naučne pismenosti i svesti o značaju nauke u savremenom društvu.Od 2018. godine FBF postao je mesto na kome se promoviše ideja ''Sombor kao IT grad'' u saradnji sa Gimnazijom ''Veljko Petrović'' s ciljem da se mladi usmeravaju ka IT sektoru, da se školuju u Somboru i u njemu ostaju da žive i rade.

28.jpg
FiziBiziLogo.jpg

Su interaktivni prikazi, ekperimenti i radionice koje realizuju učenici, osnovci, srednjoškolci, studenti kako bi posetiocima na zanimljiv i očigledan način predstavili neki naučni fenomen. 

FiziBiziLogo-Inverted.jpg

Su dvadesetominutna predavanja koje gledaocima različitih uzrasta približavaju zanimljive naučne teme. Predavači su priznati stručnjaci iz različitih oblasti nauke i obrazovanja.

Istraživački radovi su naučni projekti učenika, koji imaju sve elemente naučnog rada. Učenik samostalno osmišljava realizuje  i predstavlja u formi videa, postera i pisanog rada naučni projekat, uz podršku mentora.

FiziBiziLogo-Dark.jpg

Svetski dan nauke 10.novembar, proteklih 5 godina obeleležili smo na Glavnjaku u Somboru, izvođenjem eksperimenata, razgovorima o nauci sa Somborcima, ljubiteljima nauke od onih najmađih do penzionera, jer svi su oni posetioci Fizi Bizi Festa.

FiziBiziLogo.jpg

FBF Highlights

Kakvu fantastičnu atmosferu i energiju donosi FBF iz godine u godine možeš da vidiš na fotografijama, ali da je osetiš možeš samo uživo!

Festival finansiraju Grad Sombor, Centar za promociju nauke i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, a partneri na projektu su Fondacija gimnazije„Veljko PetrovićSombor, i Gimnazija „Veljko Petrović“ Sombor i STEM zbornica.

cpn logo.jpg
sekretarijat.jpg
 
cropped-Лого-фондације.png